Gyakran nyúlok inspirációért Posta Renáta szakácskönyveihez. Ennek a mostani receptnek az alapja is tőle származik, én AIP-os verzióban csinálom, a paleolit fogyókúra hedonistáknak című szakácskönyvéből.
A hét elég zsúfolt volt, nem vagyok valami lelkes és éber (Fütyist
hétfőn elvakbéltelenítették, azóta nem sokat aludtam, 3 óránként kell adagolni a gyógyszerét), ezért döntöttem emellett a vesződést és sok időt nem igénylő étel mellett.
A benne lévő fűszerek nemcsak az ízért felelősek de megkönnyítik az emésztés folyamatát is.
Tehát egy jénait kikentem 2 ek kókuszzsírral, majd a 40 dkg-nyi megmosott és lecsöpögtetett, inas részeitől megszabadított májdarabkákat belehelyezem. Beborítottam fűszerekkel, 4 zsályalevél, 1 nagy rozmaringág, 1 ek borsikafű, 1 ek snidling, 1 fej cikkeire bontott héjjas fokhagyma nem AIP-ozók tehetnek még rá őrölt borsot és kevés reszelt szerecsendiót. 170 fokos, előmelegített sütőben 35-40 percig sütöttem.
Édesburgonya lesz hozzá kókusztejjel pürésítve. Jóétvágyat mindenkinek!
Vacsira maradt egy pár darab máj, sütöttem hozzá szalonnát és fermentált káposztával ettem meg.
Vacsira maradt egy pár darab máj, sütöttem hozzá szalonnát és fermentált káposztával ettem meg.